Advocaten

Mr. F. (Fariba) Mahboub

Fariba Mahboub is sinds augustus 2020 advocaat en heeft een eigen advocatenpraktijk. Zij opereert onder de gezamenlijke naam ‘Rezaie & Mahboub Advocaten.

Fariba heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar zij afstudeerde op het gebied van Staats- en Bestuursrecht. Zij heeft altijd naast haar studie gewerkt om zich ook in de praktijk te kunnen ontwikkelen. Vanwege haar brede interesse in het verbintenissenrecht- en bestuursrecht, heeft mr. Mahboub ruime ervaring opgedaan als jurist  bij o.a het Ministerie van Economische Zaken, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Zorginstituut Nederland en bij een juristenkantoor. Verder heeft zij als juridisch medewerker bij gemeente Amsterdam en bij rechtbank Amsterdam gewerkt, maar ook als voegingsadviseur bij Slachtofferhulp Nederland.

Door haar studieachtergrond, stage- en werkervaring heeft mr. Mahboub een ruime juridische kennis. Zij duikt al te graag in juridisch ingewikkelde vraagstukken en adviseert in duidelijke taal, zodat cliënten direct begrijpen waar het over gaat.

Zonder de belangen van haar cliënten uit het oog te verliezen, komt zij dan ook snel tot de kern van een zaak. Zij is maatschappelijk betrokken, empathisch en een oplossingsgerichte advocaat. Haar werkwijze kenmerkt zich door een persoonlijke aanpak. Verder is zij scherp en zakelijk op de inhoud zonder de realiteit uit het oog te verliezen.

Expertise

  •  Bestuursrecht
  •  Verbintenissenrecht

Opleiding

  • Beroepsopleiding Advocaten
  • Master Staats- en Bestuursrecht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam