Tarieven

INTAKE

Voor een eerste kennismakingsgesprek brengen wij de eerste 30 minuten géén kosten in rekening, maar daarna wordt een vast uurtarief in rekening gebracht. Indien u cliënt wordt, zal dit bedrag deel uitmaken van de fixed price (vaste prijsafspraak).  Deze regeling geldt echter niet voor het vreemdelingerecht (asiel en regulier). Hierbij geldt dat bij aanvang van het adviesgesprek een vast uurtarief van € 200,- (ex btw) in rekening gebracht zal worden.

Gesubsidieerde rechtsbijstand (‘toevoeging’)

U kunt mogelijk in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, oftewel ‘toevoeging’. Dit is echter afhankelijk van uw inkomen en/of vermogen. Indien u recht zou hebben op een toevoeging, worden uw advocaatkosten door de Raad voor Rechtsbijstand (overheid) betaalt. U hoeft dan slechts een kleine bijdrage – naar draagkracht van uw inkomen – te betalen aan de advocaat. Op www.rechtsbijstand.nl kunt u meer informatie vinden hierover.

Indien u een bijstandsuitkering ontvangt van de gemeente, is het eventueel mogelijk dat de eigen bijdrage en overige kosten vergoed kunnen worden. Dit kunt u informeren bij uw gemeente.

Uurtarief

Het is uiteraard ook mogelijk dat wij u bijstaan op basis van ons uurtarief. Afhankelijk van uw zaak bespreken wij vooraf een uurtarief.  Vervolgens zullen wij voor uitvoering van de werkzaamheden in uw zaak deze kosten in rekening brengen, waarbij u altijd een voorschotnota krijgt die betaald dient te worden voordat wij met onze werkzaamheden beginnen.

Vast tarief

Bij ons bestaat de mogelijkheid om een vaste prijsafspraak te maken, zodat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan. Dat houdt in dat wij vooraf een schatting maken van de werkzaamheden in uw zaak die wij bij u in rekening brengen. Indien wij meer tijd maken, komt dat geheel voor onze rekening. Op deze manier heeft u bij aanvang van onze samenwerking een duidelijk overzicht van uw uitgaven.